[Logo PS Avisen]

PS-Avisen side 3


 

Besøg hos Kirsten Schmidt, Værkstedsbutikken, Rødding


Kirsten Schmidt

Når man kommer fra Skive, er der en pænt lang køretur, før man ankommer til Nymøllevej 65, Rødding. Her bor Kirsten Schmidt med familie.

Det er også her, Kirsten har værksted og kursusbygning.

Lidt historie
I året 2007 startede hun sammen med et par veninder værkstedsbutikken som en hobbyting.
Dengang arbejdede hun stadig som lærer, og derfor var der nok at gøre med butikken i fritiden.
Det var jo fint, at Kirsten og veninderne kunne supplere hinanden, når de endnu var på arbejdsmarkedet.

Efterhånden blev Kirsten alene om butikken, da hun følte, at hun godt kunne producere nok til, at butikken ikke manglede ting. Hun arbejder med smykker i halvædelsten, ametyst, agat, lava, gummi og mange andre materialer, herunder også hjortegevir, som hendes mand er leverandør af, da han er jæger.

For to år siden forlod Kirsten så arbejdsmarkedet og blev forretningsdrivende på fuld tid.
Hun havde nu også fået bygget en ekstra bygning, som indeholder kursusrum.

Eldorado for krea smykkefans
Hos Kirsten kan man bestille et smykkekursus til sig selv og måske nogle veninder eller sine børn eller børnebørn. Varigheden bestemmer man selv; den kan være fra tre til seks timer. Kirsten fortæller, at en del af smykkerne er så enkle at fremstille, at selv rimeligt små børn kan være med.

Der kan også bestilles et kursus i forbindelse med polterabend, eller man kan købe et gavekort til butikken, så modtageren selv kan komme og udtage - eller lave sit helt eget smykke

Personlig kontakt hitter
Kirsten fortæller, at hun elsker, når hun kan yde personlig vejledning til sine kunder. Et eksempel er, at en dame kontaktede hende og sagde, at hun skulle holde guldbryllup og derfor havde fået sådan en smuk kjole. Nu manglede hun bare det perfekte smykke til denne kjole, som hun havde med.


Unikke smykker

Kirsten opridsede tre eksempler - med forskellig farvesætning - på, hvordan smykket evt. kunne se ud.
Guldbruden valgte, og hun fortalte bagefter, at smykket havde været absolut perfekt til hendes kjole.

En forretning med mange facetter
Nu skal man slet ikke tro, at det kun er smykkefremstilling, der foregår i værkstedsbutikken. Nej, Kirsten laver også filthatte, strikkede halstørklæder, som evt. kan matche hattene. Hun maler og arbejder også med fotografering, idet hun bor tæt ved stranden og har sin daglige gang ved fjorden. Her bliver mange fine billeder til. Endvidere samler hun ofte små stykker strandingsgods op, og også disse bliver forvandlet til fine unikasmykker eller andre kreative ting.

Samarbejde på mange måder
PS Avisens medarbejder spørger ind til, om Kirsten så altid er alene i sin dejlige butik og kursusrum. Det er hun slet ikke. Hun har nemlig nogle samarbejdspartnere, hvoraf en er billedkunstner og en fotograf. Gruppen kalder sig ”Kvinder ved Fjorden”. De kan således sparre med hinanden og på den måde inspirere og opmuntre hinanden.

Denne gruppe har lavet udstillinger mange forskellige steder under forskellige emner, f.eks. ”Blomsterflor” eller ”Fjorden” og mange andre. På denne måde bliver der en tydelig linje i udstillingen, hvilket giver en styrke og gør, at beskueren får en anden slags oplevelse af forskellige kunstneres fortolkning af et specifikt emne.

Kirsten er også medlem af en kunstnergruppe, der hedder Spøttrupcirklen. Her er det glaskunstneren Kaj Fjendbo, der er tovholder.

Ende

Aladddins hule
Besøget i Værkstedsbutikken er ved at være slut, men først skal PS Avisens udsendte liige handle lidt i den dejlige og fristende Alladdins hule, som findes på Nymøllevej i Rødding.

KR


Et udvalg af filthatte